Jalontamisopas

jalontamisopas_kansi

 

Monia mielenkiintoisia kasveja on vaikea saada hankituksi. Mitä jos kasvattaisit sellaisen itse perusrungosta ja jalo-osasta?

Perusteellista jalontamistietoa saa nyt suomen kielellä. Uusi Jalontamisopas on suunnattu sekä harrastajien että ammattilaisten käyttöön, ja se soveltuu myös oppikirjaksi.

Jalonnettaessa yhdistetään kaksi kasvia, tavallisesti puuta tai pensasta, kasvamaan yhtenä niin, että hyödynnetään toisesta juuristo, toisesta maanpäälliset osat. Näin saadaan jossakin suhteessa jalompia kasveja, vaikkapa kestävämpiä, kauniimpia, satoisampia, paremman makuisia tai erikoisen muotoisia.

Jalontamisoppaassa on esitetty jalontamisen perusasiat ja -menetelmät selkeästi ja havainnollisesti, piirroksin ja valokuvin täydennettynä. Siinä on myös paljon syvällistä, kokemusperäistä tietoa erilaisista jalontamistavoista ja eri kasvisukujen käsittelystä. Mukaan on pyritty saamaan kaikki puuvartiset, joilla on Suomessa mahdollisuuksia menestyä ja joiden lisäämisessä jalontaminen voi tulla kysymykseen.

Jalontamisopas

- Koko B5 (176 x 250 mm)
- 192 sivua, runsaasti kuvitettu
- Kasvien jalontaminen vaihe vaiheelta selitettynä
- Lyhyt esittely lähes 50 kasvisuvusta
- Sanasto

Jalontamisoppaan voi tilata sähköpostiosoitteesta: mustilan.ystavat@mustila.fi

Tilaukseen mukaan seuraavat tiedot:

    Kirjan nimi: Jalontamisopas
    Vastaanottajan nimi
    Katuosoite
    Postinumero
    Postitoimipaikka
    Puhelinnumero (tärkeä!)

Kirjan hinta on 25 € ja se lähetetään postilaatikkoon saapuvana XXS-pakettina. Lähetyskulut ovat 6,40 euroa. Lasku lähetetään erikseen sähköpostilla. (Jos Postin hinnoittelu muuttuu, lähetyskustannuksia muutetaan vastaavasti.)

Kesäkaudella Jalontamisoppaan voi ostaa Arboretum Mustilan Puistokahvilasta Elimäeltä. Kirjaa on myös saatavilla kirjakaupoista.