Toimintaa ja tiedotteita

Ystävien tapahtumakalenteri vuodelle 2024

  

Jäsentapaamiset

  • Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous ja kevättapaaminen pidetään Mustilassa lauantaina 27.4.2024.
  • Ystävien syystapaaminen Mustilassa pidetään lauantaina 28.9.2024 yhdessä Rhododendron-kerhon Mustilassa tapahtuvan syystapaamisen kanssa. Yhteistapaamiseen liittyy Rhododendron-istutuksia. 

 

Taimipäivä Mustilassa 24.8.2024

Taimipäivän järjestävät yhdessä Arboretum Mustilan Ystävät ry., Arboretum Mustila ja Mustila Puutarha. Taimipäivänä on tarjolla laaja valikoima taimia useilta myyjiltä kotimaasta ja naapurimaista. Taimipäivän ohjelmana on myös luentoja ja opastettuja kiertokävelyjä arboretumissa. Taimipäivä sekä sen edeltävinä päivinä tapahtuvat valmistelut ovat iso yhteisponnistus, johon kaivataan jos jonkinlaista Ystävien talkooapua. Lisätietoa lähempänä ajankohtaa.

 

Matkat

  • Ystävien kotimaan matka suuntautuu Kymenlaaksoon omatoimipäivänä lauantaina 29.6. valmiiksi reititettynä, ja jatketaan opastettuna päivänä 30.6. Kohteena on Kotkan puistot ja muut hienot kohteet eteläisen Kymenlaakson alueella. Lisätietoa jäsenkirjeessä. 
  • Ystävien ulkomaanmatka tehdään Viroon ja Latviaan 16.-19.5.24. Lisätietoa jäsenkirjeessä. 

 

Kurssit

  • Pistokaskurssi Arboretum Mustilassa elokuussa 2024. Lisätietoa lähempänä ajankohtaa. 

 

Talkoot

Vuonna 2024 talkoilemaan voi tulla milloin vain ottamalla yhteyttä etukäteen osoitteisiin arboretum@mustila.fi ja mustilan.ystavat@mustila.fi (molempiin, kiitos. Vuonna 2024 ei järjestetä tarkkaan kalenteroituja talkoita syys- ja kevätkokousta lukuunottamatta, mutta talkootyön tarvetta on koko ajan. Siksi kartoitamme verkostoa vapaaehtoisista talkoolaisista.

Talkootyön tarvetta on käytännössä ihan kaikenlaiselle työlle, ei vain kuokkimiselle ja kitkemiselle, vaan istuttamiseen, hiilenpolttoon, koulintaan ja purkitukseen taimistolla; myös monenlaiseen sisätyöhön, mm. laminointia, siementen pakkausta ja muuta "askartelutyötä". Vuonna 2024 osaavien ystävien apua tullaan tarvitsemaan myös uusien Wordpress-pohjaisten arboretumin kotisivujen käyttöönottoon ja ylläpitoon.