Arboretum Mustila

Elimäellä sijaitseva Arboretum Mustila on Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Vuodesta 1902 lähtien valtioneuvos A. F. Tigerstedtin perustamassa arboretumissa on koeviljelty koti- ja ulkomaisten puulajien kestäviä alkuperiä laajoissa tutkimusmetsiköissä ja ainutlaatuisessa metsäpuutarhassa. Mustila tunnetaan erityisesti eksoottisista havupuumetsiköistään sekä kesäkuussa kukkivista sadoista alppiruusuista ja atsaleoista. Arboretum myös myy kylmänkestävien puiden ja pensaiden siemeniä ja pikkutaimia.
 

Aukioloajat Ajo-ohjeet
Tapahtumat Yhteystiedot

Mustilan syksy (tiedote 11.9.2023)

Arboretumin puusto on loppukesällä vehmaimmillaan. Hortensioita kukkii vielä siellä täällä. Ruskan alkua saadaan odotella vielä pari viikkoa. Nyt on aika ihastella puita vehmaimmillaan.

Puistokahvilalla on taimipäivän jäljiltä tarjolla poikkeuksellisen suuri taimivalikoima. Taimet ovat ostettavissa syyskuun ajan. Lokakuussa niitä aletaan hiljalleen korjata talviteloille.

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.8:00–n.21:00). Puistokahvila on avoinna normaalien aukioloaikojen puitteissa. Puistokahvilan ollessa suljettuna pääsyliput ja taimiostokset voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Syksyn tapahtumia

La 23.9. klo 18–21 Öinen taidevaellus Mustilassa. Musiikkia, taidetta, valoa ja tuliveistoksia koko perheelle. Ohjelma ja lisätietoja tapahtuman omalla sivulla tästä linkistä. Tapahtumaan on erillinen sisäänpääsymaksu.

21.10. klo 1018 Pähkinäseminaari Piikkiön Tuorlassa. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet tapahtuman omalla sivulla tästä linkistä.

Verkkosivut uudistuvat

Arboretumin verkkosivuille on tehty teknisiä päivityksiä ja korjauksia syksystä 2022 alkaen. Pahoittelemme tästä aiheutuvia häiriöitä kuten puistossa olevien QR-koodi-kasviesittelyjen tilapäistä toimimattomuutta.

Varsinaiset uudet nettisivut on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2023 aikana.