Rhododendron-kukinta alkanut etuajassa (tiedote 29.5.2024)

Poikkeuksellisen pitkä ja intensiivinen hellejakso on saanut Rhododendron-suvun kukinnan käynnistymään arboretumissa etuajassa. Atsalearinne on tulevana viikonloppuna (1.-2.6.) jo täydessä kukassa, samoin alppiruusulaakson ensimmäisen aallon pääkukinta. Kaksi seuraavaa viikonloppua tulevat myös olemaan loisteliasta kukinta-aikaa - kukinta on tänä vuonna hyvin runsas - mutta jos helle jatkuu tähän tapaan, kukinta hiipuu juhannukseksi.

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.6:00–n.21:00). Kahvilan ollessa suljettuna pääsyliput voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Kesän tapahtumat

Pyökin siemeniä ja tammenterhoja vielä saatavissa. Linkki tapahtumiin tulee tälle sivulle.

Kuukauden kasvi

Arboretumin 12 vuotta sitten laadittu 500 tärkeimmän kasvin tietopankki kaipaa jo sekä päivittämistä että täydentämistä. Päivitystyo on havupuiden osalta tehty kevättalvella 2021. Lehtipuiden osalta päivitystyö odottaa arboretumin uusien verkkosivujen valmistumista.

Uusien kasvien osalta kuvauksia on päätetty alkaa täydentää yhdellä kasvilla kuussa. Ensimmäinen kuukauden kasvi, toukokuussa 2024, on keltakukkainen alppiruusulajike 'Suomi 100', joka tänä vuonna aloitti kukintansa jo pian toukokuun puolivälin jälkeen.